[Swedish] - Det röda fältet

[Swedish] - Det röda fältet

Written by:
Mo Yan
Narrated by:
Torsten Wahlund
A free trial credit cannot be used on this title

Unabridged Audiobook

Ratings
Book
Narrator
Release Date
November 2012
Duration
13 hours 33 minutes
Summary
NOBELPRISET I LITTERATUR 2012

Ett brännvinsbränneri är navet i denna roman, som är en märklig väv av kärlek och grymhet, blod och poesi. Kring bränneriet utbreder sig oändliga fält av mörkröd sorghum, det sädesslag som försörjer bränneriet men också ger bönderna deras dagliga bröd. Här, på landsbygden i östra Kina, tilldrar sig de märkliga äventyren i denna bok.

Miljön är 1920- och 1930-talens kaos med fattigdom, banditväsende och japansk ockupation. Allt börjar med att en ung kvinna blir bortgift med brännvinsfabrikantens son, som är spetälsk. Tre dagar senare blir han mördad. En av dem som bar kvinnans bärstol till bröllopet blir hennes älskare, och han bekämpar omväxlande banditer och myndigheter men förlorar slutligen allt, i en lika hjältemodig som hopplös kamp mot japanerna. Dessa och alla andra dramatiska händelser återberättas i boken av parets sonson, som kommer till slutsatsen att Gaomi nordöstra socken är den vackraste och fulaste, ovanligaste och vanligaste, heligaste och mest depraverade, hjältemodigaste och uslaste, mest stordrickande och hetast älskande platsen i hela världen.

Mo Yan är född 1956 i de trakter där bokens händelser utspelar sig. Det röda fältet väckte sensation när den kom ut 1987, och har sedan dess vunnit nästan alla litterära priser som finns i Kina och även filmatiserats. År 2012 tilldelades Mo Yan Nobelpriset i litteratur, med motiveringen: 'som med hallucinatorisk skärpa förenar saga, historia och samtid'.
[Swedish] - Det röda fältet
This title is due for release on November 27, 2012.

Enter your email below to be notified as soon as it is available!

By clicking "Notify Me" you consent to receiving electronic marketing communications from Audiobooks.com. You will be able to unsubscribe at any time.

Already a member? Log In to add this title to your wishlist.
[Swedish] - Det röda fältet
This title is due for release on November 27, 2012
We'll send you an email as soon as it is available!

Already a member?
Log in to add this title in your wishlist
[Swedish] - Det röda fältet
Please Log in and add this title to your wishlist.
[Swedish] - Det röda fältet

We will send you an email as soon as this title is available.

1 book added to cart
Subtotal
$13.50
View Cart