Written By: Llorenç Villalonga I Pons

Narrated By: David Espunya

Date: August 2021

Duration: 4 hours 15 minutes

Summary:

Mort de Dama és la primera novel·la escrita per Llorenç Villalonga i Pons i és considerada una de les primeres novel·les modernistes de les Illes Balears. La novel·la és una sàtira de la societat mallorquina i gira entorn de l'agonia d'Obdúlia de Montcada, una viuda que representa l'aristocràcia, una dona avariciosa i de caràcter fort. La viuda fa d'eix temàtic amb la resta de personatges que mostren els diferents vessants de la societat de l'illa, des dels terratinents nobiliaris i aristòcrates al món intel·lectual i literari. La comparació del passat esplendorós amb els tems de canvi que retrata l'autor a la novel·la és un dels punts principals de la història.
-
Llorenç Villalonga i Pons (Palma, 1897-1980) va ser escriptor i psiquiatre mallorquí. És considerat una de les figures més importants del modernisme balear. Va estudiar medicina a Saragossa, Murcia, Barcelona i Madrid i es va especialitzar a la universitat de França. Va publicar la seva primera novel·la en 1931, però després de la guerra va deixar la seva activitat literària i no la reprengué fins al 1952. La seva posició anticatalanista el va fer canviar d'idioma i molta de la seva obra va ser produïda en castellà. A l'inici de la Guerra Civil Espanyola, Villalonga va afiliar-se a la Falange Espanyola i fins als anys cinquanta no va reconciliar-se amb la seva llengua materna. Al llarg de la seva vida va escriure quinze novel·les, cinc llibres de relats i multitud d'articles.

Genres:

Mort de dama

by Llorenç Villalonga I Pons

has successfully been added to your shopping cart

Mort de dama, Llorenç Villalonga I Pons
Mort de dama, Llorenç Villalonga I Pons
This title is due for release on August 30, 2021.

Enter your email below to be notified as soon as it is available!

By clicking "Notify Me" you consent to receiving electronic marketing communications from Audiobooks.com. You will be able to unsubscribe at any time.

Already a member? Log In to add this title to your wishlist.
Mort de dama, Llorenç Villalonga I Pons
This title is due for release on August 30, 2021
We'll send you an email as soon as it is available!

Already a member?
Log in to add this title in your wishlist
Mort de dama, Llorenç Villalonga I Pons
Please Log in and add this title to your wishlist.
Mort de dama, Llorenç Villalonga I Pons

We will send you an email as soon as this title is available.