Schackspelaren

Unabridged Audiobook

Publisher: Findaway Voices

Date: August 2018

Duration: 9 hours 5 minutes

Language: Swedish

Summary:

Morgonen den 17 januari 2005 var Sibas vd Fabian Bengtsson på väg till jobbet. Men han kom aldrig fram. I garaget överfölls Fabian av två män, beväpnade med pistol och tårgas. Sedan hölls han inspärrad i en ljudisolerad låda i 17 dygn. Gärningsmännen krävde en lösensumma på drygt 50 miljoner kronor för att släppa honom.

Göteborgs tingsrätt har kallat kidnappningen för ett brott som saknar motstycke i svensk rättshistoria. Men vad var det egentligen som hände? Trots att kidnappningen av Fabian Bengtsson är så omskriven har mycket varit höljt i dunkel. Men nu kan spelet bakom kulisserna för första gången avslöjas.

Journalisterna Andreas Utterström och Anna Wetterqvist har djupdykt i materialet om den spektakulära kidnappningen. Här berättar de historien om hur svensk polis trots obegränsade resurser och hjälp av en av världens främsta kidnappningsexperter från Scotland Yard länge famlade i mörkret. Om hur Fabian spelade Trivial Pursuit och drack whisky med en av gärningsmännen som med tiden tyckte så bra om sitt offer att han ångrade sig. Om den före detta polischefen som bedrev privatspaningar på uppdrag av familjen Bengtsson. Om hur en falsk kidnappare i Österrike försökte lura till sig lösensumman. Och om förhörsledaren som var tvungen att vinna i schack för att få svar på sina frågor och då äntligen uppdagade hela sanningen.

Genres:

Schackspelaren

by Anna Wetterqvist, Andreas Utterström

has successfully been added to your shopping cart

Schackspelaren, Anna Wetterqvist, Andreas Utterström
Schackspelaren, Anna Wetterqvist, Andreas Utterström
This title is due for release on August 9, 2018.

Enter your email below to be notified as soon as it is available!

By clicking "Notify Me" you consent to receiving electronic marketing communications from Audiobooks.com. You will be able to unsubscribe at any time.

Already a member? Log In to add this title to your wishlist.
Schackspelaren, Anna Wetterqvist, Andreas Utterström
This title is due for release on August 9, 2018
We'll send you an email as soon as it is available!

Already a member?
Log in to add this title in your wishlist
Schackspelaren, Anna Wetterqvist, Andreas Utterström
Please Log in and add this title to your wishlist.
Schackspelaren, Anna Wetterqvist, Andreas Utterström

We will send you an email as soon as this title is available.